Receptet Mustig Höstgryta

4 - 6 pers
1 kg högrev
2 rödlökar eller hela smålökar
4 morrötter
1 röd paprika
1-2 röda chili
1/2 l trattkantareller eller champinjoner
2 lagerblad
salt peppar
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl krossad tomat
1 burk black eye bönor
2 buljongtärningar
4 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk franska örter eller några kvistar färska

Skär kötter i stora bitar. Dela alla grönsaker grovt och fräs allt i en rejäl gryta med lock i lite smör och olja. Svampen kan gärna vara hel. Salta och peppra. Kötten måste brynas och få lite fin färg för det ger också viktig smak.
Häll nu på resten och låt det hela puttra i ca 2 timmar. Man kan få hälla på lite mer vatten om det blir för torrt. När grytan är klar ska den vara mustig och inte för vattnig, ta bara av locket i så fall tills konsistensen känns bra. Smaka av med salt och peppar.
Nu är det bara att servera med delikatesspotatis och en god sallad. Mums