Receptet Trattkantarellravioli med Sherrysås

4 pers

Degen
5 dl vetemjöl eller mix med durum
4 ägg
vatten om degen blir för torr

4 dl förvälld svamp
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
150 g köttfärs
1 dl ricottaost
1 msk pesto
salt peppar

Såsen
1/3 av röran utom peston och ricottan
2 dl grädde
1 msk kalvfond
2 dl vatten
4 msk sherry
salt peppar soja

Börja med degen. Blanda äggen i det uppmätta mjölet. Knåda till det blir en smidig inte kladdig deg. Lite stum om man gämför med en bulldeg. Låt vila i en påse.
Hacka lök och svamp fint. Fräs det och pressad vitlök i lite olivolja. Krydda och smaka av. Lägg 2/3 i en skål att svalna. Blanda i ricottan och peston. Fyllningen är klar.
Resten kan vara kvar i pannan till såsen.
Kavla ut pastadegen med kavel eller med pastamaskin om du har en sådan. Degen ska vara ganska tunn men inte det tunnaste.
Tryck ut rundlar med ett kakmått, som på bilden i bloggen. Lägg fyllning i mitten.
Pensla den andra rundeln med ägg. Lägg den ovanpå och tryck ihop kanterna utan att det blir luft kvar i raviolin, den kan lätt spricka när den kokas. lägg raviolin på en mjölad bricka.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka raviolin i omgångar och plocka upp dom när dom kommer upp till ytan men dom ska nog koka ca 4 minuter.
Lägg i ingrediensera till såsen i pannan med svamp och köttfärsfräset. Red av med 1/2 tsk majzenamjöl. Smaka av med soja, salt och peppar.
Lägg pastan i såsen. Rör om och servera med sallad, riven parmesan och ringla olivolja över.